Крадење на земја

Неврзани работи кои и немаат баш многу врска со авијацијата.
Simple chit chat for things that may not really correspond with aviation.
Post Reply
ProMKD
Капетан на B737
Капетан на B737

Крадење на земја

Post by ProMKD »

Ми треба ваша помош околу оваа нова шема со легализации/дивоградби/и враќање на таканаречен 'одземен' имот.

Еве ја ситуацијата:

Човек многу близок до мене има земјиште во општина гази баба. Тоа земјиште е земено на користење од 80 или 99 години (не знам точно бројка, но беше сигурно 75+ години) и е дадено директно од општината во 80-тите години. Сите документи се во ред, легитимни, и се на место.

Сега се појавуваат некој шиптари кој наводно имале нива на таа земја и дека нивата им била одземена од државата после земјотресот во 63та година и сега водат судски спор со државата да им се врати тоа место (вклучувајќи ја земјата и објектот на мојот човек). За ова се дозна откако соопственикот на објектот дојде на своето место и ги начека шиптариве како се шетаат наоколу и тогаш направиле еден муабет и све се истурило што и како.

Наводно, според локалните жители, оваа е некоја нова шема со која шиптариве имаат некоја врска во министерствата и земаат некако стари фалсификувани имотни листови, и добиваат само печат од министер учка, и после кратка судска постапка имотот станува нивен за ич пари. Наводно и ова се случувало на големо на шар планина и цели македонски ниви и земјишта се во туѓи раце.

Се збори дека ова започнува и во источна македонија каде што шиптари од запад купуваат масовни пасишта и нивните овца се населуваат таму.

Сте слушнале за ова??? Како човек да си ја задржи својата земја? Како да се одбрани?
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот

Re: Крадење на Земја

Post by dragan_mig31 »

Друже Државата ни ја украдоа па сеа за една или две ниви :s
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
ProMKD
Капетан на B737
Капетан на B737

Re: Крадење на Земја

Post by ProMKD »

dragan_mig31 wrote:Друже Државата ни ја украдоа па сеа за една или две ниви :s
Ме интересира како е ова можно и дали е стварно можно или е само чаршиски муабет, или пак овој што се нашол на местото се праел паметен и сеел страв.
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот

Re: Крадење на земја

Post by dragan_mig31 »

Веруј ми можно е све кај нас со овие педери и лицемери што не водат.
kocov
Капетан на SR-71 Blackbird

Post by kocov »

e promak mene taka mi napravija mislam na moet semejstvo pred 2 godini i nema vrsak albanci tuku taa e razrabotena sema Isto kako sto napisa i ti i tatkomi od dedomi koristeja zemjiste od 60 tite i vo 80 tite go dobivame kako nase za posle kako sto napisa da ni se odzemi preku denonaconalizacija a jas tamu imav stali od cvrst materijal .I tatko mi tuzese i go padnaja oti bea smesani mnogu jaki luge i ne samo sto se plati advoakti i go kosataja 1500 evra go plati i nekogviot advokat i toj kostase 15000 evra i plus jas samiot da si gi turkam obejketite e to mi napraja i naleto jas bev vo policija soberen oti toj sto mi go zede mesto mi gi sece drvata oti jas odjdov da ne mi gi seci oti tie bea moi drva od tatkomi sadeni i so policija mi dojda i sega bo katastarot ja nema taa parcela a jas ja parcelata e to mi se sluci i koga pisam kako se nerviram Za tvojot priajtel ke ti kazam ili da si stanva e sega go koristel 75 godini toe ili ako mozi da podpalti sudi da dobie inako ke zglavi .
Се ке направам како што треба и на крајот пак ништо..лоша срејка или што и јас самиот незнам
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот

Post by alvarhanso »

ProMKD wrote:Како човек да си ја задржи својата земја? Како да се одбрани?
Со пиштол.... не се шалам ни најмалце. Шипосиве само така се разбираат.
dragan_mig31 wrote:Веруј ми можно е све кај нас со овие педери и лицемери што не водат.
Кога е ГЛУП и ЈАДЕН народецов.... ќе го водат, ама ај... џабе нервози.
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот

Post by dragan_mig31 »

Алвархансо у право си скроз.Све док гласаат за комуњари и националисти ќе им се дешава ова.Треба и ние ко белгија 1 година без власт па да се свестат малце.
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412

Post by Bobo »

Оди кај адвокат ке ти каже!

Добро може и ја да идам кај него на нива и да викам дека е моја,Ако има документи се ко што треба ондак нема гајле од ништо
Ready to take photos!
kocov

Post by kocov »

eve i jas imav dokumeti deka vo 1986 mu e dodeleno mestot na dedomi i pak go zedoja odis na sud ti pajga koga i tie bea povrzani A za pistol abe lesno e ama odma ke te piknat zatvor to cekata tie sam mnogu tesko nesto da napravis
Се ке направам како што треба и на крајот пак ништо..лоша срејка или што и јас самиот незнам
beowulf
Капетан на А380
Капетан на А380

Post by beowulf »

Bobo wrote:Оди кај адвокат ке ти каже!

Добро може и ја да идам кај него на нива и да викам дека е моја,Ако има документи се ко што треба ондак нема гајле од ништо
Џабе има документи кога шиптарите веќе наводно воделе спор со државата за наводно одземена нива после земјотресот.Однапред е познад исходот, шиптарите тоа што наумиле тоа и ќе направат.Државата може да компензира со доделување на некое друго државно земјиште на друга локација, кое во 99% од случаите е на многу полошо место и со многу помала вредност.

ПС Незнам за во источна Македонија, ама ваму на југот, шиптарите се повеќе и повеќе почнуваат да се населуваат во Мариово.
I would rather die on my feet than to live on my knees.
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот

Post by alvarhanso »

А кој им продава земја таму доле?
beowulf
Капетан на А380
Капетан на А380

Post by beowulf »

Знам дека плаќаат некои мали суми за пашарина, како што плаќаат и сите сточари се друго им е дадено за безпари.
I would rather die on my feet than to live on my knees.
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот

Post by alvarhanso »

Епа... тоа што си дробиме... тоа ќе си сркаме. Крив ни е цацко после.
kocov

Post by kocov »

beowulf wrote:Знам дека плаќаат некои мали суми за пашарина, како што плаќаат и сите сточари се друго им е дадено за безпари.
ти beowulf сигурно си од битола да тое точно му се продава имот за 100 евра до 200 евра максимум во мариово само мене не ми направија албанци туку наши македоноци тое ти разаработена шема прво ке ти дојди некој ке ти рече дека го добил назад со деноназонализација а кога ке одиш да бараш историјата за тоа место нема едноставно било сопственост на некој туричин или било нечије а овој што ти мафта со тапијата никогаш не го поседувал туку го купил од некој си кој пак никогаш не бил жител на тој град или тоа место па ке одиш катастар па ке ја нема таа парцела едноставно како да испарила се е да знајш фалсификати но како што пиша алвосно како ке се дроби така ке си сркаме
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412

Post by Bobo »

Значи постои институција у МВР каде што има специјалисти за вештачење,графолошко одделение за вештачење таму се се решава.Испадна работава у секоја тема Шиптариве се криви не дека ги бранам ама според ова напишаново многу лесно сте се откажале од земјиштето и ги кривите нив.А кај адвокат се иде кај некој што се разбира а не кај некој лаик,ако утре работата после он крив и државата не чини.
Ready to take photos!
ProMKD
Капетан на B737
Капетан на B737

Post by ProMKD »

Bobo wrote:Значи постои институција у МВР каде што има специјалисти за вештачење,графолошко одделение за вештачење таму се се решава.Испадна работава у секоја тема Шиптариве се криви не дека ги бранам ама според ова напишаново многу лесно сте се откажале од земјиштето и ги кривите нив.А кај адвокат се иде кај некој што се разбира а не кај некој лаик,ако утре работата после он крив и државата не чини.
Те сваќам бобо,

Но мене во случајов ми беше објаснето дека баш се работи за шиптари, и верувам дека се случува на големо кај нив, но не би ме чудело и наши да се дел од тоа. Кога се работи за криминал, нема верска и етничка основа. Затоа и шиптари и бугари и македонци, сите шверцуваат цигари итн.

Но сепак целта на темата е како човек да се одбрани од вакво нешто. Во врска со МВР, како да се дојде до такво одделение, како да се стапи во контакт?
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412

Post by Bobo »

Преку судска постапка..
Ready to take photos!
kocov

Post by kocov »

ne da imas naj jak advokat ako se povrzani od jaki luge znaci dradonacalnici sudii zabe ti od nevin ke te naprat kriv
Post Reply