Ај сега кажете кои апарати ги користите...
- dragan_mig31
- Тест пилот

Re: Ај сега кажете кои апарати ги користите...
од 500 евра па нагоре ако сакаш нова опрема од салон.
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
- AlexGreat
- Пилот на Су-25

Немора да биде се ново од салон...и ако може некоја препорака, каков апарат, каков објектив и сл... до 300 евра планирам да одвојам за тоа.
Svi ruski ratni ciljevi biće ostvareni, ali postepeno. Pošto se postepeno i menjaju.
- dragan_mig31
- Тест пилот

Тешко со 300 евра да купиш опрема за спотинг.Ја користам канон еос 1000д со канон еф 75-300мм,канон еф 50мм ф1.8 и канон еф 28-80мм.Ова тешко да моеш да го земеш за 300 евра.Боље сачувај уште некое време пари па земи нешто боље од моево.
p.s. те додаов на фејсбук на една група фото берза мк па види тамо што како има.
p.s. те додаов на фејсбук на една група фото берза мк па види тамо што како има.
- AlexGreat
- Пилот на Су-25

Фала за додавањето.
Инаку, јас не мислам исклучиво за спотинг да го користам апаратот, но кога ќе одам некаде на некој аеро митинг би сакал да направам сосема пристојни фотки. Еден објектив би ми бил сосема доволен, така да еве на пример, колку отприлика би ме коштал Канон ЕОС 1000Д со објектив еф-28-80мм.
Проблемот е во тоа што јас ама ич абер немам што всушност и ми е потребно за солидни слики да извадам а да не го преминам мојов буџет..воопшто не се разбирам во „мм-трите„ и ако може малку да ми објасниш околу тоа, да можам да си го замислам полесно и да одредам што ми треба и што да барам.
Инаку, јас не мислам исклучиво за спотинг да го користам апаратот, но кога ќе одам некаде на некој аеро митинг би сакал да направам сосема пристојни фотки. Еден објектив би ми бил сосема доволен, така да еве на пример, колку отприлика би ме коштал Канон ЕОС 1000Д со објектив еф-28-80мм.
Проблемот е во тоа што јас ама ич абер немам што всушност и ми е потребно за солидни слики да извадам а да не го преминам мојов буџет..воопшто не се разбирам во „мм-трите„ и ако може малку да ми објасниш околу тоа, да можам да си го замислам полесно и да одредам што ми треба и што да барам.
Svi ruski ratni ciljevi biće ostvareni, ali postepeno. Pošto se postepeno i menjaju.
- dragan_mig31
- Тест пилот

Со 28-80 нема да напраиш ништо на аеромитинг.чак ни со 75-300мм кој е телеобјектив.За аеромитинг ти треба бар 100-400мм или 500мм фиксен.Прогуглај малце и види КАНОН ДСЛР апарати или НИКОН ДСЛР апарати и опрема за истите.Ќе ти стане појасно.Како и да е ако земеш ДСЛР апарат не ти гинат 2-3 објективи.Немоеш да земеш еден универзален за све.
- stef4o
- Падобранец

pisi i na google cameralabs.com toa e dobar sajt koj pravi review na aparati i objektivi, kade objasnuva podetalno. Od istiot tip imas i kanal na youtube Gordon Laing se vika. Tamu mozes da najdes isto objasnuvanje za oprema, za objektivi, za tehniki na fotografija i sl. Moj licen sovet e, da pocekas uste malce, potsoberi uste nekoj dinar pa kupi si DSLR aparat so kit objektiv za start, za podocna da mozes da si se dopunis i so pojak objektiv koj ke ti bide namenski 
- apo_bullseye
- Капетан на А380

Дојде време и ја да се пофалам
Денес се "подновив" со половен, доста добро сочуван, Canon EOS 500D. У пакет со апаратот земав и 18-55мм и 75-300мм објективи.
Денес се "подновив" со половен, доста добро сочуван, Canon EOS 500D. У пакет со апаратот земав и 18-55мм и 75-300мм објективи.
- alvarhanso
- Тест пилот

Епа со здравје да си го користиш, добар избор. 
- karamba
- Капетан на Enterprise

Apo да те служи добро и долго, ај штракни нешто па да видиме што рака имаш 
- AlexGreat
- Пилот на Су-25

Колку те фати севкупно?apo_bullseye wrote:Дојде време и ја да се пофалам![]()
-
Bobo
- Капетан на Bell 412

За арно за убаво,многу слики да направиш
Ready to take photos!
- IgorMKD
- Астронаут

х2
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
- apo_bullseye
- Капетан на А380

Фала ви другари, поубави да си купите, да ми завршат колоквиуми/испити па ќе му посветам троа повеќе внимание
@Alex 300 евра комплет сосе ранец, пуњач итн.
@Alex 300 евра комплет сосе ранец, пуњач итн.
- Димитар
- Падобранец

За 400 евра имаше 600D со кит 18-55 комплет полнач, картица, торба и 3000 shutter count. Секако и ова е океј понуда, 75-300mm ќе ти врши работа за сликање авиони, со здравје да си го служиш!
-
Bobo
- Капетан на Bell 412

Топ понуда си земал апо,беспари!!!
Него мафијаши иам еден екстерен хард диск 2.5инчи 320гб..Некој заинтересиран ?
Него мафијаши иам еден екстерен хард диск 2.5инчи 320гб..Некој заинтересиран ?
Ready to take photos!
- alvarhanso
- Тест пилот

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater" onclick="window.open(this.href);return false;
Добра срча за малце пари. Ја имам користено со Konica-Minolta mount, би требало да ја имаат и за Canon и за Nikon.
Добра срча за малце пари. Ја имам користено со Konica-Minolta mount, би требало да ја имаат и за Canon и за Nikon.
- alvarhanso
- Тест пилот

- alvarhanso
- Тест пилот

Еве фино објективче за спотинг.

- IgorMKD
- Астронаут

How much срчава?
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
- alvarhanso
- Тест пилот