Операција "Соломонов Меч"

Неврзани работи кои и немаат баш многу врска со авијацијата.
Simple chit chat for things that may not really correspond with aviation.
Post Reply
Iko
Тест пилот
Тест пилот

Re: Операција "Соломонов Меч"

Post by Iko »

I shto e najsimptomatichno eden od prvite na listata e Rim...ne samo kako glaven grad na Italija...tuku i grad vo koj e smestena druga nezavisna i suverena drzhava koja navodno im e megju prvite "za odstrel"....Vatikan....

...Chisto kolku da se "naplatat" nekoi vekovno stari "smetki".... :shock:
beowulf
Капетан на А380
Капетан на А380

Post by beowulf »

ИИИИИИ абе овие евреите скроз биле будали.Исус кога беше предадаен од Јуда им рече на апостолите тој што нема меч да си купи за да може да се брани себе и ближните....добро тие за одбрана си го "набавија", метафорички речено Соломоновиет меч.Самсон веќе е ептен антихристијански потег од најхристијанската нација на светот.
I would rather die on my feet than to live on my knees.
Iko
Тест пилот
Тест пилот

Post by Iko »

Sakash da kazhes najnehristijanskata nacija na svetov - daleku povekje od bilo koi Muslimani... :lol:

Evreite strashno se protivat na Isusovoto uchenje i celosno go otfrlaat - za razlika od Muslimanite koi i te kako go prifakjaat pa ushte go narekuvaat Isus - odnosno "Isa" - najgolem od site Bozhji proroci pred Muhamed i voopshto najsovrshen (edinstveniot bezgreshen - duri i Muhamed ne e priznaen kako bezgreshen) "Musliman" ("Pravoveren") koj bilo koga zhiveel...i edinstveniot koj umrel bez nikakov grev kon Elloheim odnosno Allah {"Gospod" - za onie koi ne znaat "Allah" ne e nikakvo ime na Boga bidejkji i Muslimanite isto kako i Judaistite i Hristijanite spored Kuranovite uchenja prifakjaat deka Bog ima ime no toa ne im e poznato na lugjeto bidekji e strashno za smrtnicite (sosema isto kako i vo Bibliskite i Talmudskite uchenja) - taka da Arapskiot zbor "Allah" ne e nikakva imenka tuku spored Hebrejskiot (od kogo e i prevzemen) zbor "Elloheim" svojstvo - odnosno "Gospod Bog"}...zatoa i spored Kuranot vo ischekuvanjeto na "Mahdi" odnosno Mesijata - Isa i negovoto uchenje zavzemaat moshne silno mesto...vprochem Isa odnosno Isus e lik koj e strashno pochituvan i cenet vo klasichniot izvoren Islam (ne govoram za onie fanatizirani konji od tipot na Vahabisti i slichni idioti koi nemaat "I" od vistinski Islam vo sebe)...edina razlika e shto istiot se prifakja kako blazhen i blagosloven prorok a ne Bozji Sin i kako del od Svetoto Trojstvo - del od samiot zhiv Bog...no e strashno pochituvan...lichno sum prisustvuval na scena koga pred moi ochi vo Bahrein eden isfanatiziran vahabiski kreten pochna da pcue po Isus...eden moj kolega (chist Musliman od Alzhir) dojde i mu zalepi takva shamarchina da za malce ovoj ne padna na zemja a potoa mu se razvika strashno kako on "mochko" se drznal da go navredi Allahoviot prorok Isa i kakov vprochem vistinski Musliman e on "ako ne se poklonuva na blazhenosta i Bogougodnosta koja pred Allaha ja uzhiva Isa kako negov najgolem prorok pred Muhameda!"....beshe interesno da se vidi facata na onoj klipan....

Od druga strana...Judaistite odnosno Evreite...celosno go otfrlaat i ne go priznavaat kako nishto drugo osven eretik i "predavnik" koj se drznal da go narushi "Zakonot na Moshe (Mojsej)" (odnosno "Stariot Zavet") i da preku svoeto eretichko i Bogohulno uchenje za ramnopravnosta na site nacii pred ediniot, edinstveniot i semokjen Gospod Bog celosno go "ignoriral" faktot deka samo Evreite "se izbraniot Bozhji narod vo Negovite ochi"....i zatoa kako takvi se "od Boga predodredeni da vladeat so site ostanati "Goy" ("Nacii" vo direkten prevod a vo indirekten "Neznaboshci")"...oni za razlika od Hristijanite ne chekaat on da se vrati kako Mesijata...tuku ushte go chekaat "svojot vistinski Mesija" koj kje gi "postavi na zasluzhenoto mesto" - Vladeteli so svetot i nad site drugi nacii a se toa vo Bozhje ime kako negov "izbran narod"...
Iko
Тест пилот
Тест пилот

Post by Iko »

Vsushnost Muslimanskata teologija smeta deka tokmu Muslimanite (se razbira se misli na onie lugje koi se vistinski vernici i se pridrzhuvaat do uchenjata na Kuranot - koi iskreno - a znam bidejkji istiot sum go prochital 3 pati uzduzh i popreku - ne se nishto porazlichni od Biblijata ili Talmudot) se vistinskite Isusovi "uchenici i sledbenici" bidejkji smeta deka Hristijanite zastranile od uchenjata na Isa i istite gi iskvarile - isto kako i Judaistite koi zastranile i gi iskrivile uchenjata na eden od isto najgolemite proroci na Islamot - Musa (Mojsej)....
Iko
Тест пилот
Тест пилот

Post by Iko »

A Kuranot nema nikakvi problemi da priznae otvoreno deka i Musa i Isa kako Bozhji proroci vo Islamot proizleguvaat od "Raya el Khitab" {"Narodot na Knigata (Zakonot)"} odnosno deka po nacionalnost...i dvajcata se chisti Hebrei....
Iko
Тест пилот
Тест пилот

Post by Iko »

Razlikata e samo vo toa shto Kuranot ne go priznava Hebrejskiot koncept na "Izbran Narod" {za koj tvrdi deka e nasleden kako na Isakovoto seme (Evreite) taka i na Ishmaelitskoto (Ismailovoto) seme (Arapite) bidejkji i dvajcata rodeni brakja proizleguvaat od eden ist tatko Avrahaam odnosno Ibrahim} i so toa potpolno e ist so Hristijanskiot koncept deka sekoj chovek sam odluchuva za svojata "izbranost kako pravednik" pred Boga i deka site narodi se ramnopravni vo Negovite ochi bidejkji site se "Negovi deca"....no sosema otvoreno priznava deka Isaklitite (Evreite) se "Prosveten narod" bidejkji go prifatile Avrahaamoviot odnosno Ibrahimoviot zavet so Boga...dodeka vo megjuvreme Ishmaelitite (Ismailitite) odnosno Arapite go otfrlile zavetot i se predale na "Shejtanovite lagi" odnosno stanale preku gjavolot zavedeni vo iluziite na mnoguboshtvoto...zatoa i Muhamed doshol da gi "vrati" na vistinskiot prosveten pat pred edniot i semokjen Bog - odnosno da im go prenese zavetot na Ibrahim (Avrahaam) koj nivnite "krvni brakja" Isaklitite go usvoile prvi....
beowulf
Капетан на А380
Капетан на А380

Post by beowulf »

Незнаев дека кај евреите Исус Христос има статус на еретик и предавник на Мојсеј.
Ико, пошто ти си енциклопедија на нозе ме интересира што мислиш за некои гласини кои се шират по овие документарците на телевизија дека златниот ковчег, во кои се наоѓа каменот на кои се испишани десете божји заповеди, се наоѓа во Сомалија и е чуван во некој храм во кој никој нема пристап па дури ни самите свештеници што го чуваат копвчегот.Дали можеби Израелската дипломатија и тајни служби имаат некои активности да си ги повратат овие свети митски работи во нивна сопственост.Нели тие се свет народ и само тие имаат право на тоа.
Iko
Тест пилот
Тест пилот

Post by Iko »

Brojni se takvi shpekulacii...ona shto do sega e poznato e deka Zavetniot Kovcheg e "izguben" (vnimavajte dobro - ne "unishten") pri sramnuvanjeto so zemja na Solomonoviot Hram od strana na Rimjanite....kade e i kade bi mozhela da bide negovata lokacija - oficijalno ne se znae...iako ima nekoi Izraelski istorichari koi tvrdat deka istiot e odvlechkan vo Rim kade zavrshil vo Rimskata Imperijalna Arhiva a deka deneska navodno se chuva vo 14-ta ("Zatvorenata i Zabranetata") komora na Vatikanskata Biblioteka (13-te komori se otvoreni i dostapni no 14-ta vo koja spored mnogumina se chuvaat ogromen broj na "interesni stvarchici" e celosno zabraneta za site osven za Papata i negovite najbliski sorabotnici)....ama se ova e rekla-kazala SF konspirativni prichi od tipot na Marti Misterija i Dilan Dog...

Isto kako onaa prikazna za Aleksandar i mapite na svetot koi mu se otkrieni vo Svetilishteto na Ra (najgolemiot Egipetski Hram)...i koi isto zavrshile vo Rim...a ona shto e interesno e deka eden od brakjata na Kristofer Kolumbo - Vartolomej (odnosno Bartolomej) pred da ja zapochne svojata kariera kako uspeshen kartograf vo Lisabon - dolgi godini bil monah od Dominikanskiot Katolichki Red i komornik tokmu na taa prochuena 14-ta komora vo Vatikanskata Biblioteka...no ova e druga prikazna... :lol:
AlexGreat
Пилот на Су-25
Пилот на Су-25

Post by AlexGreat »

navistina postojat takvi komori?
Svi ruski ratni ciljevi biće ostvareni, ali postepeno. Pošto se postepeno i menjaju.
Iko
Тест пилот
Тест пилот

Post by Iko »

Da...edna e dodushe...no e zatvorena vekje 1600 godini....
Iko
Тест пилот
Тест пилот

Post by Iko »

Dechki, nema da mi zamerite ama vecherva nemozham da go dosredam chisto tekstualno ponatamoshniot tekst...kje vi go pushtam utre poshto iskreno mi se prispa....se nadevam na vashe razbiranje...i leka nokj na site! :)
kocov
Капетан на SR-71 Blackbird

Post by kocov »

Iko wrote:Brojni se takvi shpekulacii...ona shto do sega e poznato e deka Zavetniot Kovcheg e "izguben" (vnimavajte dobro - ne "unishten") pri sramnuvanjeto so zemja na Solomonoviot Hram od strana na Rimjanite....kade e i kade bi mozhela da bide negovata lokacija - oficijalno ne se znae...iako ima nekoi Izraelski istorichari koi tvrdat deka istiot e odvlechkan vo Rim kade zavrshil vo Rimskata Imperijalna Arhiva a deka deneska navodno se chuva vo 14-ta ("Zatvorenata i Zabranetata") komora na Vatikanskata Biblioteka (13-te komori se otvoreni i dostapni no 14-ta vo koja spored mnogumina se chuvaat ogromen broj na "interesni stvarchici" e celosno zabraneta za site osven za Papata i negovite najbliski sorabotnici)....ama se ova e rekla-kazala SF konspirativni prichi od tipot na Marti Misterija i Dilan Dog...

Isto kako onaa prikazna za Aleksandar i mapite na svetot koi mu se otkrieni vo Svetilishteto na Ra (najgolemiot Egipetski Hram)...i koi isto zavrshile vo Rim...a ona shto e interesno e deka eden od brakjata na Kristofer Kolumbo - Vartolomej (odnosno Bartolomej) pred da ja zapochne svojata kariera kako uspeshen kartograf vo Lisabon - dolgi godini bil monah od Dominikanskiot Katolichki Red i komornik tokmu na taa prochuena 14-ta komora vo Vatikanskata Biblioteka...no ova e druga prikazna... :lol:
за ватикан исто ми кажуваше мојот вујко кој пише книги за Александар Македонски и за антиката и тој велеше дека телото на александар го однесел римјаните пред се цезар кој му се восхитувал на него и наводно го носат во рим каде подоцна како наследник на РИМ а тоа ес Ватикан го наследуват и мумицивираното тело на Алекснадар и дека целата европска историја е превртена токму од римјаните и подоцна и ватикан.
За картите што Ико ѓи напиша што му ги преставиле на александар прват ја слушам оваа прикаска па ако сакаш опишија повеке.Сметам дека и оваа имам вистина бидејки првата прикаска за Атландида иди од Египет а лугето од Атлантида биле моропловци како што кажува египетската прикаска.И тие тврделе дека биле посетувани од овие моропловци .Друга интересна работа е тоа што во мумуите што се најогат во египет и кој датират од почетокот на нивната цивилизација (околу 4000 илјади години .п.н.е) е пронајден тутун.Друга логика што можиме да заклочиме е тоа што Македонците во Алексанрија ја правата прват библотека и нормално било да овие карти да се најдат таму па не ни чудно што првите геогравичари кој ја црта мапата на светот се луге кој работеле во Александрија .
Ке ви ставам една карта утре од ерастотен каде многу добро е нацртана азија и европа и африка.
Кога сме кај Колумбо(белата гулабица мислам дека тоа му означува целото име) пред некој е време во турските архиви се појави дневникот на еден осмалалински адимарал мислам се викаше Пири и тој во својот дневник пиши дека колумбо го открил новиот свет 7 до 10 години порано или според пири некаде околу 1482-5 година и дека главен спонзор на оваа патување бил папата и сега прикаската оди до таму дека кога умрел овој папата умрел неколку месеци пред колмбо да го направи своето патување во 1492 на грбот на папата се пиши откривачот на новите светови патови и тнт.По смрта на овој папапа иди папа од шпанија и доаѓа до овие податоци и му целата власта на ново откриените територии му ја дава на тогаш формираната шпанија или на шпанскиот двор и од таа причина колумбо завршува затвор се додека не ја променил вистинската прикаска .Друго што е интересно за овој турски адмирал е тоа што на неговите карти се гледа целосно оцртан брегот на африка ( а во тој период португалците го кријата во тајност патот до индија) и најинтересно е тоа што е нацртан дел од брегот на Антартикот е сега сигурно Пири не бил на патување па ги открил овие земји се изгледа ги наследил од Арапите кој доста пловеле низ Индискиот океан или пак Арапите можи дошле до копи на мапи од Александрискта библотека. А пак овие копии можи биле оние карти што му ги покажале на Алексндар .
A како што ми кажваше еден турчин исламот дозволува да се прочита библијата и таа биле една од светиете книги и дека мухамед го сфтаиле погрешно тој мислел да се убиват невернците кој верувата во многу богови демони а не веруват во еден бог што значи не мислел на христијаните или еврете така ми кажа тој турчинот.
Се ке направам како што треба и на крајот пак ништо..лоша срејка или што и јас самиот незнам
1
Спортски пилот
Спортски пилот

Post by 1 »

beowulf wrote:Незнаев дека кај евреите Исус Христос има статус на еретик и предавник на Мојсеј.
Ико, пошто ти си енциклопедија на нозе ме интересира што мислиш за некои гласини кои се шират по овие документарците на телевизија дека златниот ковчег, во кои се наоѓа каменот на кои се испишани десете божји заповеди, се наоѓа во Сомалија и е чуван во некој храм во кој никој нема пристап па дури ни самите свештеници што го чуваат копвчегот.Дали можеби Израелската дипломатија и тајни служби имаат некои активности да си ги повратат овие свети митски работи во нивна сопственост.Нели тие се свет народ и само тие имаат право на тоа.

Беовулф за ковчегот се спомнува ЕТИОПИЈА не сомалија замисли дури се и православни исто како нас и во египет има православни КОПТИ така се нарекува племето.
Инаку ковчегот во кој се наогаат, дестете божји заповеди смееле да го носат само лугето од Племето ЛЕВИИ.
Инаку во храмот во етиопија оние ои служаат ослепуваат по 5 години од тука и мистеријата.
UDB-a watching you!

[img]http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/74767_312304168883335_877366877_n.jpg[/img]
kocov

Post by kocov »

1 wrote:
beowulf wrote:Незнаев дека кај евреите Исус Христос има статус на еретик и предавник на Мојсеј.

Беовулф за ковчегот се спомнува ЕТИОПИЈА не сомалија замисли дури се и православни исто како нас и во египет има православни КОПТИ така се нарекува племето.
Инаку ковчегот во кој се наогаат, дестете божји заповеди смееле да го носат само лугето од Племето ЛЕВИИ.
Инаку во храмот во етиопија оние ои служаат ослепуваат по 5 години од тука и мистеријата.
еднаш гледав емисија за ковчегот и етитопија и го кажаја манстирот каде се чува ковчегот и кога побара репортерот да влези во собата да го сними .Отецот што беше главен за манастирот му рече дека ако влези внатре ке изгори целиот не можи да ја поднеси таа енергија што ја зрачи саркофагот само можат да влегуват луге кој немат многу гревови и самиот отец што беше рече дека и тој не можи да ја издржи силата што излегува од саркофагот од ден на ден го губи видот.Па имаа пример во стариот завет кога евреите кога го носеле кофчегот на двоколака бил покрен со палтно но еден од лугето што го носел сарковагот се решил да види како изгледа но само што го видел изгорел.
Се ке направам како што треба и на крајот пак ништо..лоша срејка или што и јас самиот незнам
1
Спортски пилот
Спортски пилот

Post by 1 »

kocov wrote:
1 wrote:

еднаш гледав емисија за ковчегот и етитопија и го кажаја манстирот каде се чува ковчегот и кога побара репортерот да влези во собата да го сними .Отецот што беше главен за манастирот му рече дека ако влези внатре ке изгори целиот не можи да ја поднеси таа енергија што ја зрачи саркофагот само можат да влегуват луге кој немат многу гревови и самиот отец што беше рече дека и тој не можи да ја издржи силата што излегува од саркофагот од ден на ден го губи видот.Па имаа пример во стариот завет кога евреите кога го носеле кофчегот на двоколака бил покрен со палтно но еден од лугето што го носел сарковагот се решил да види како изгледа но само што го видел изгорел.
Ne mi se luti shto ke napravam dodavka...
Ke se tumbala kolata pa poital da ja pridrzhi so naj chista namera , no izgorel go glamnjosala.
UDB-a watching you!

[img]http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/74767_312304168883335_877366877_n.jpg[/img]
kocov

Post by kocov »

:) ne ja znam vo celost prikaskata ama znam deka koga se poglednal vo sarkovagot izgorel .I vo samiot hram kade se cuva sarkovagot samo vleguvale odredeni luge ne mozel sekoj sto znaci toj sarkovag imaa nekoja cila
1
Спортски пилот
Спортски пилот

Post by 1 »

kocov wrote::) ne ja znam vo celost prikaskata ama znam deka koga se poglednal vo sarkovagot izgorel .I vo samiot hram kade se cuva sarkovagot samo vleguvale odredeni luge ne mozel sekoj sto znaci toj sarkovag imaa nekoja cila
да ја комплетираме приказнава на одреден ден дури и надвор од храмот ритуално се шета копија на саркофагот.Од таму ипредпоставката дека последната дестинација на Сарофагот е во Етијопија.
UDB-a watching you!

kocov

Post by kocov »

1 wrote:
kocov wrote::) ne ja znam vo celost prikaskata ama znam deka koga se poglednal vo sarkovagot izgorel .I vo samiot hram kade se cuva sarkovagot samo vleguvale odredeni luge ne mozel sekoj sto znaci toj sarkovag imaa nekoja cila
да ја комплетираме приказнава на одреден ден дури и надвор од храмот ритуално се шета копија на саркофагот.Од таму ипредпоставката дека последната дестинација на Сарофагот е во Етијопија.
da setat kopi na sarkovagot za da imaat dobra godina
beowulf
Капетан на А380
Капетан на А380

Post by beowulf »

1 wrote:

Сум ги измешал брзините.Да, Етиопија беше.

Иначе ова што го велите заедно со Кочов за горењето и гламносувањето на луѓе кои ќе го допрат ковчегот на една емисија на дискавери имаше и некои научно излагање.Заветниот ковчег кој бил целиот од злато додека го носеле на кочија бил покриен со платно па поради триењето на платното со златото се создава електрицитет.Всушност овај ковчег бил еден голем контензатор па кој ќе го допрел го мавала струја од самото празнење.Тоа празнење можеби немало сила да убие човек, но со текот на вековите таа моќ се мистифицирала и луѓето немале друго објаснување за тоа освен дека ковчегот фрла громови.Народски речено од влакно направиле фортома.
kocov

Post by kocov »

i jas ja imam gledano taa misija ama ne veravma mnogu deka taja bila pricinata
Post Reply