AIRSOFT

Неврзани работи кои и немаат баш многу врска со авијацијата.
Simple chit chat for things that may not really correspond with aviation.
Post Reply
leopard
Капетан на А380
Капетан на А380

AIRSOFT

Post by leopard »

знае ли некој дали има во МКД тимови со вакви пушки?јас имам неколку ама тие се bolt-action на секоја дијабола се репетира.вчера поставив прашање на сајтот на МВР за законот како е регулирани кај нас AIRSOFT оружјето ама сеуште не ми одговорија,дали може да се набават без проблеми,колку е царина за нив и слично,ако знае некој нека пише.Во Хрватска најдов една продавница http://www.hristo.hr/ им пишав и ми одговорија дека испорачуваат до МКД само што поштарина ќе ме чини 41еур до граница,и ми пишаа дека треба сам да си го средам увозот и царината тогаш се плаќала,(ова средување на увоз не ми е јасно)инаку пушката чини 201 еур, АКС74М,закон пушка.редно е и во МКД да има таков тим,на форумов има многу такви ентузијасти :D :D
Напред към комунизма
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот

Re: AIRSOFT

Post by dragan_mig31 »

leopard wrote:знае ли некој дали има во МКД тимови со вакви пушки?јас имам неколку ама тие се bolt-action на секоја дијабола се репетира.вчера поставив прашање на сајтот на МВР за законот како е регулирани кај нас AIRSOFT оружјето ама сеуште не ми одговорија,дали може да се набават без проблеми,колку е царина за нив и слично,ако знае некој нека пише.Во Хрватска најдов една продавница http://www.hristo.hr/ им пишав и ми одговорија дека испорачуваат до МКД само што поштарина ќе ме чини 41еур до граница,и ми пишаа дека треба сам да си го средам увозот и царината тогаш се плаќала,(ова средување на увоз не ми е јасно)инаку пушката чини 201 еур, АКС74М,закон пушка.редно е и во МКД да има таков тим,на форумов има многу такви ентузијасти :D :D

иди види у слупчане или танушевци/чаир :D
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
leopard
Капетан на А380
Капетан на А380

Post by leopard »

о ти, знаеш ти колку имам единечно што пукаат,дај ти помогни ќе ти дадам сајтови има во хонг конг бадијала калашникови за 50-60 еур само незнам царината и дали се дозволени,дај ако знаеж помогни нешто, ако не ја како било ќе набавам ама ти ќе бидеш првиот што ќе ја осетиш на твоја кожа :D :D викаат болело многу.
Напред към комунизма
Red
Спортски пилот
Спортски пилот

Post by Red »

На граница ги царинат преносните компјутери, па шо останува за друго... Никакво производство, а увозот е тотално заебан. Сакав да си земам airsoft beretta 9mm (оригинална реплика од кај америте) ама на македонска граница е малтретирање само да си го пренесиш куферот со личната облека. Мизерија до бескрај...
No good deed goes unpunished.
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise

Post by karamba »

Леопард,тие 41 евро што ти рекол Хрватот претпоставувам дека се давачка за некој тип на пошта по кој што ке ти ја испратат пратката од типот на брза пошта мислам ДХЛ,ФЕДЕКС,ТНТ или некоја друга.Пратката доаѓа кај нив во депо со твои генералии адреса телефон мејл итн,па овие нашите од тука ке те известат дека има пратка за тебе.Потоа се прави претпоставувам царинска декларација за физичко лице кај што се плаќа царина на сумата на производот+трансп.трошоци+цар.декларација(шпедиција) и на сето тоа се додава ДДВ 18%.
Царината мислам дека е 25% ама не сум сигурен,шпедицијата над 2000,00 ден.Отприлика некако вака би требало да биде ако сакаш за сигурно може да се распрашаме па да ти кажам.Се ова би било ОК само доколку е дозволено да се носат вакви работи од страна на МВР.Значи отприлика вака(201 евро + 41 евро + 2000,00ден на тој збир 25% царина па потоа на тој збир 18% ДДВ).
8)
leopard
Капетан на А380
Капетан на А380

Post by leopard »

ако распрашај се па пиши,зошто во септември одам во загреб,ама уште мвр да ми врати на имејлот да знам дали се дозволени,значи може јас да ја купам па нашиве само да ме царинат,а на крај ако неможе ќе ми донесат без документи.сумирано излегува уште половина цена ако не и повеќе од цената на пушката :?
еден од овие 2 ме интересира,иако повеќе на срце ми е тој со скелет кундак.
Image
Image
Напред към комунизма
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise

Post by karamba »

leopard wrote:ако распрашај се па пиши,зошто во септември одам во загреб,ама уште мвр да ми врати на имејлот да знам дали се дозволени,значи може јас да ја купам па нашиве само да ме царинат,а на крај ако неможе ќе ми донесат без документи.сумирано излегува уште половина цена ако не и повеќе од цената на пушката :?
еден од овие 2 ме интересира,иако повеќе на срце ми е тој со скелет кундак.
Image
Image
Ќе прашам па ќе ти пишам само не ветувам дека ќе биде брзо заради одмориве ама секако ќе прашам и пишам.Инаку можеш нормално и ти да си ја купиш директно од Хрватска и повторно се сите церемонии исти.Инаку давачките скоро за сите производи кои се произведени вон ЕУ односно кои немаат сертификат ЕУР1 се малтене пола и повеќе од основната цена.Во твојов случај може да има помала давачка само ако е произведена во Хр.,или ако продавачот има сертификат за потекло од ЕУ,ама бидејќи е специфичен производот подобро е да се распраша подетално.Инаку која и да ја земеш нема да згрешиш двете се супер.
leopard
Капетан на А380
Капетан на А380

Post by leopard »

ок ќе почекам.
Напред към комунизма
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise

Post by karamba »

leopard wrote:ок ќе почекам.
Druzhe Leopard!Zbornav so shpediterot sabajlevo i informaciite shto ti gi pushtiv se tocni.Carinata e 25%,samo deklaracijata carinska moze da varira do 3200,00den negdeka.Inaku ako odish po regularen pat znaci na belo,ke mora da imash dozvola(D7) od MVR i po moznost da si clen na nekoe sportsko/lovno drushtvo.Pak ti vidi rasprashaj se za sigurno.Pozdrav.
leopard
Капетан на А380
Капетан на А380

Post by leopard »

ој нон бе,за со бараат дозвола,ај ќе почекам да видам уште од мвр не ми вратиле на мејлот,во секој случај фала,честам тулумби за информацијава :D
Напред към комунизма
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise

Post by karamba »

leopard wrote:ој нон бе,за со бараат дозвола,ај ќе почекам да видам уште од мвр не ми вратиле на мејлот,во секој случај фала,честам тулумби за информацијава :D
:D,Хај бре чифча трака трак,што би рекол еден мој пријател од Бит пазар :D ,баш да видиме другар што ќе врати МВР па прати еден абер,за тулумбата нема проблем јас еден шприцер боза/боровница давам :D .Поздрав па пиши за МВР што ќе врати.
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот

Post by alvarhanso »

Не ми се верува дека и за ова треба дозвола... покрај толку вистински, не можеш реплика да купиш.
Ц,ц,ц,ц,ц,ц,ц,ц,ц,ц....
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот

Post by alvarhanso »

На оваа и имаш фрлено око? :D

http://www.youtube.com/watch?v=Uf6p-KQz ... annel_page
leopard
Капетан на А380
Капетан на А380

Post by leopard »

МВР најверојатно не враќа на мејлот :? :evil: брее што би рекол поручник Пашиќ ''Koji sam ja covijek ku.ceve srece''
Напред към комунизма
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот

Post by alvarhanso »

Вистински граѓански сервис.
Red
Спортски пилот
Спортски пилот

Post by Red »

Нема честење тулумби, само мекици. Тулумбите не можи да се пријават во МВР :lol:
No good deed goes unpunished.
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise

Post by karamba »

Red wrote:Нема честење тулумби, само мекици. Тулумбите не можи да се пријават во МВР :lol:
:D :D :D
leopard
Капетан на А380
Капетан на А380

Post by leopard »

јас божем се легално да биде ама?
Напред към комунизма
leopard
Капетан на А380
Капетан на А380

Post by leopard »

Па господа,речено сторено :D си набавив ерсофт автоматска пушка :D и тоа од кај нас од МИКЕИ,има 4 модела сега за сега,Калашников мал црн со скелетизиран кундак,преклоплив од страна,со 2 рамки,цел метален,пластична облога,кој го носат спецназ,квалитетот на изработката не е првокласен,тежината е скоро иста,од страната има шина за оптика,задниот нишан му е на поклопецот на сандакот и не ми се допаѓа баш.следни артикли се.карабин м-4,хеклер со фиксен полн кундак,и еден клон на хеклер не го запомнив бидејки бев фокусиран на Калашниковот :D :D рекоа дека ќе набават уште.цената е 15000денари.процедурата е иста како за стартен пиштол и воздушна пушка само се пријавува во полициска станица,се купува со лична карта над 18год.пушките се со 1 година гаранција,кинески,производител КРАКЕН (КРАКЕН)ќе ставам неколку слики направени со мобилка во соба.немав трпение да почекам до утре :D :D :D па господа прашувавте каде може да се набават,сега знаете,сакавте и тимови да правите?2ца веќе имаат пушки,па сега......................... :D :D :D :D сега скапи се малку ама тоа е.пс.нарачавме ако може да ни донесат пушкомитралези м-60, РПК со добош.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Напред към комунизма
Bofors
Падобранец
Падобранец

Post by Bofors »

abe renger da ti pokazam od mojot asortiman ne se nesto ama na maskembal site se zverea vo nas pa vidi sega ti
a toa za puskata
se isplatuva da znaes filingot e toj ako saka nekoj da se proba ke se dogovorime da se isprobama aako ima i nesto drugo ke kupam i jas ama ako ima m-4
i ako e okolu tolku kes ne e problem i taka imam ok kredit i ke zemam edna kakva ke vidam samo ne kalas nema nikakava forma poveke sumza americkote se gledame preku nisan rengerce malo
one bullet one life
Post Reply