За љубителите со дебели нерви и креативност во обликувањето на овие прекрасни модели. For the creative fans with patience who build these magnificent models.
Интересна ми беше камуфлажата на МиГ-19,а покрај тоа овој МиГ-19с бил единствениот Бугарски воздухоплов од овој тип офарбан вака.п.с.Ова го дознав од Драган пред 1 недела
усисникот треба да биде алуминиум а не бел.иначе ово јавион е овака офарбан во 80ти години и после тоа е продаден на некоја од афричкиве републики.нема летано у бугарија со оваа камуфлажа....
Може да е така,Албанија во неколку наврати бараше од Р Бугарија донација на делови за МиГ-17, 19....ама дали бугарите одговориле позитивно не ми е познато.
leopard wrote:Може да е така,Албанија во неколку наврати бараше од Р Бугарија донација на делови за МиГ-17, 19....ама дали бугарите одговориле позитивно не ми е познато.
albanija imase 75-85 na f-6 kiniseka kopija na mig-19 pm koj kina mu gi dade alabanija kako kompezacija za podarenite mig-19 od albanija na kina na koj kina go razvi svojot f-6.Dodeka vietnamskite piloti mnogu povek go sakale mig-19 od mig-21 bidejki imaal poglema brzina od mig-17 i pogolema sposbnost za manerviranje od mig-21 nesto kako kombinacija megu mig-17 i mig-21